Hello & Welcome to our community. Is this your first visit? Register

Thanks Thanks:  4
Likes Likes:  3
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Preston0333 (OP)
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Atlanta
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Flashing Engine Light and Haywire Gauges?

    Last week my FZ6 would make a buzzing sound upon pushing the ignition. I took the USB charger that was attached directly to the battery off which fixed the issue. I got my tires changed yesterday and now occasionally while pushing the ignition, I will get the buzzing sound, gauges go crazy, and if the bike cranks, it will stutter like in the video below. Anyone know what this could be? Connection issue? ECU?

    Link to my Google drive for video: https://drive.google.com/file/d/1nhT...ew?usp=sharing

    Thanks everyone!

  2. Likes Motogiro liked this post
  3. #2
    Vrrroooooom! Flashing Engine Light and Haywire Gauges? Motogiro's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    San Diego, Ca.
    Posts
    13,763
    Mentioned
    94 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Flashing Engine Light and Haywire Gauges?

    to our great forum!

    The first thing I would do is check your connections at the battery and get a digital voltmeter to measure your static and charging voltage at the battery.

    It almost looks like when the engine reaches near 4-5000 rpm the check engine light comes on and then the rpm reduces. This may be due to over
    voltage that the ECU is seeing and it reacts by reducing rpm. check the plug at your rectifier/regulator (RR) Make sure the pins in the plug are not burned.
    If you can't fix it by hitting it with a hammer, it's electrical!

    Clif
    SoCal Hoon

  4. Thanks FinalImpact, Preston0333 thanked for this post
    Likes TownsendsFJR1300 liked this post
  5. #3
    Preston0333 (OP)
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Atlanta
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Flashing Engine Light and Haywire Gauges?

    Great! I will try that and let you know how it goes. I also have a trickle charger attachment connected which I suspect might be the issue as well.

  6. #4
    Preston0333 (OP)
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Atlanta
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Flashing Engine Light and Haywire Gauges?

    UPDATE:
    While changing my coolant, I went ahead and checked all of the connections while the tank was up. Sure enough, there was corrosion on the negative terminal along with a second trickle charger attachment that i somehow did not see before. I took both off and cleaned the corrosion. Sure enough, she started right up with no issues.

  7. Thanks Motogiro thanked for this post
  8. #5
    Vrrroooooom! Flashing Engine Light and Haywire Gauges? Motogiro's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    San Diego, Ca.
    Posts
    13,763
    Mentioned
    94 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Flashing Engine Light and Haywire Gauges?

    Quote Originally Posted by Preston0333 View Post
    UPDATE:
    While changing my coolant, I went ahead and checked all of the connections while the tank was up. Sure enough, there was corrosion on the negative terminal along with a second trickle charger attachment that i somehow did not see before. I took both off and cleaned the corrosion. Sure enough, she started right up with no issues.
    So does it rev okay now?
    If you can't fix it by hitting it with a hammer, it's electrical!

    Clif
    SoCal Hoon

  9. #6
    Preston0333 (OP)
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Atlanta
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Flashing Engine Light and Haywire Gauges?

    Quote Originally Posted by Motogiro View Post
    So does it rev okay now?
    Yep! No engine light or stuttering rev.

  10. Thanks Motogiro thanked for this post
    Likes Motogiro liked this post
 

 

Similar Threads

  1. Flashing oil light (10 times)
    By Cloggy in forum FZ6 Electrical
    Replies: 41
    Last Post: 03-06-2017, 11:14 AM
  2. Built a flashing brake light, would like suggestions
    By trepetti in forum FZ6 General Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 01-18-2017, 07:33 PM
  3. 07 fz6 flashing codes 13 15 30 disabling engine?
    By Hopper2005GT in forum Garage / Mechanical Help
    Replies: 4
    Last Post: 10-23-2013, 03:20 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 11-14-2011, 09:58 AM
  5. Immobilizer Red flashing light turns off
    By nilesh_b in forum FZ6 Technical
    Replies: 8
    Last Post: 10-05-2009, 06:14 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -7. The time now is 01:53 AM.
4.2.5
Image resizer by SevenSkins
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.6.3 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©2007 , All content is property of 600Riders.Com All Rights Reserved. The opinions and posts on this site do not neccesarily reflect those of the site owners or operators.
Yamaha FZ6 and Yamaha rights are property of Yamaha Motor Company. 600Riders.com is not associated with Yamaha in any way. We are an enthusiast site dedicated to the Yamaha FZ6 motorcycles. Our goal is to offer a place for Yamaha FZ6 owners to discuss rides, events, mods, maintenance, purchasing, etc
vBulletin Skin By: PurevB.com